Bezoek

Bekijk hier het filmpje over hoe een bezoek aan de gevangenis Gent verloopt
Dagelijks bezoek

Kinderbezoek 

Familiaal bezoek

Ongestoord bezoek

Contact met gedetineerden1. Inschrijvingen

De registratie voor het bezoek gebeurt in de volgorde dat de bezoekers zich aanmelden. Wanneer het einduur voor de inschrijving van een bepaalde bezoekreeks verstreken is , wordt u niet meer toegelaten.

Indien u niet toegelaten wordt tot het bezoek, kan u een schriftelijke boodschap nalaten. U vraagt hiernaar aan het loket.

Gelieve bij een eerste bezoek tijdig aanwezig te zijn, aangezien er nog een foto wordt genomen en administratieve gegevens moeten worden ingevuld.

2. Wat meenemen?

Verplicht!

 • Iedereen die op bezoek komt moet in het bezit zijn van een geldig identiteitsdocument (een document met foto afgeleverd door een officiële instantie waaruit de identiteit van de bezoeker blijkt. Vb. identiteitskaart, reispas, rijbewijs, studentenkaart enz.) Voor minderjarigen jonger dan 12 jaar is het niet vereist dat het identiteitsdocument een foto bevat. Een kids-ID of ISI + kaart volstaat.
 • Minderjarigen van 16 en 17 jaar moeten in het bezit zijn van een toelating van een persoon die het ouderlijk gezag uitoefent (toelatingsbrief + kopie van de identiteitskaart), tenzij zij bij een van hun ouders op bezoek komen of vergezeld zijn door één van hen.
 • Als u  een prothese of  pacemaker/defibrillator heeft of u bent een rolstoelpatiënt, moet u enkel bij het eerste bezoek een medisch attest voorleggen. Toegelaten

 • Enkel een bankkaart, geen Cashgeld. 
 • Papieren zakdoeken in een gesloten verpakking
 • Jas
 • Voor baby's: 1 pamper, 1 gevulde drinkfles, 1 nog niet geopend potje babyvoeding + plastieken lepeltje. Voeding voor baby's kan opgewarmd worden in de bezoekzaal.

Verboden

 • Alle andere voorwerpen.
 • Je mag niets afgeven aan de gedetineerde. Goederen kunnen enkel mits toestemming van de directie binnen- en buiten gegeven worden. Dit gebeurt na aanvraag door de gedetineerde via de portier, aan de grote poort, rechts aanbellen.

3. Controle

 • De inhoud van uw zakken en alle metalen voorwerpen worden in een bakje gelegd. Wat niet wordt toegelaten kan u opbergen in een kastje. Uw voorwerpen en jas gaan, ter controle, door het RX toestel.
 • Daarna loopt u door een metaaldetectieportiek. Indien u na enkele pogingen signaal blijft afgeven kan u niet binnen in de gevangenis.
 • Prothese / pacemaker / defibrillator / rolstoelgebruiker: In deze gevallen dient u éénmalig een medisch attest voor te leggen. U kan niet met uw eigen materiaal de inrichting binnen. Als rolstoelgebruiker zal u een aangepaste controleprocedure ondergaan en dient u zelf of met behulp van de personen die u vergezellen, plaats te nemen in een rolstoel van de inrichting. Personen met een metalen prothese worden met een handdetector onderzocht en worden afgetast waar de detector positief signaal geeft. Er staan loopkrukken en een rolstoel van de inrichting tot uw beschikking.
 • Kinderwagens kan je (leeg) achterlaten bij de portier, grote poort, rechts aanbellen.


U wacht in de wachtzaal tot een medewerker u naar de bezoekzaal begeleidt. In de bezoekzaal kan u tijdens het bezoek niet rondlopen, u blijft aan uw tafel zitten.

4. Drank, versnaperingen en kantine

Een medewerker komt uw bestelling in de bezoekzaal opnemen en u rekent ook bij hen af. U kunt in de kantine ook telefoonkrediet of een cadeaubon tot €100 kopen voor de gedetineerde. U kan enkel met een bankkaart betalen.

5. Einde bezoek

U wacht steeds tot een bewakingsassistent de deur voor u opent. U wordt per 3 personen doorgelaten om uw kastje leeg te maken. U geeft uw sleuteltje af samen met uw papieren badge.