Kinderbezoek

Kinderbezoek 

Wat?

Het kinderbezoek is een speciaal bezoek voor de minderjarige (klein)kinderen van de gedetineerden. De kinderen kunnen zonder begeleiding van een andere ouder of volwassene tijd doorbrengen met hun gedetineerde (groot)ouder. De opvoedende ouder of degene die zorg draagt voor de kinderen moet hier wel mee akkoord gaan.

Het kinderbezoek heeft plaats in een speciaal daartoe kindvriendelijk ingerichte ruimte (waar er voldoende speelgoed beschikbaar is) of bij mooi weer op de wandelkoer van de vrouwenafdeling.

Verzorgingsproducten (luiers, vochtige doekjes,....) en kinderstoelen zijn aanwezig en hoeven niet binnengebracht te worden.

Een medewerker van Justitieel Welzijnswerk brengt de kinderen naar de bezoekruimte. De gedetineerde kan het kinderbezoek vooraf aanvragen bij de trajectbegeleider van het Justitieel Welzijnswerk.

Af en toe wordt op zondag ook een kindernamiddag georganiseerd, waar het hele gezin welkom is. Dit kan een Paasbrunch, een filmnamiddag, een Halloweenfeest, een Sinterklaasfeest,... zijn. Dit wordt tijdig kenbaar gemaakt via affiches en flyers.

Wie?

Het kinderbezoek staat open voor de minderjarige (klein)kinderen uit het gezin van de gedetineerde.

Wanneer?

Het kinderbezoek gaat telkens door op woensdagnamiddag

De gedetineerde kan op dezelfde dag van het kinderbezoek ook ongestoord of dagelijks bezoek ontvangen.